Amanda Wainio

Jag har en kompis som heter Amanda Wainio som också bor här i Eskilstuna. När vi var små umgicks vi hur mycket som helst men det blev bara mindre och mindre och nu ses vi typ inte alls.
När jag gick ut 9:an var Amanda ganska stor, eller tjock som hon själv säger. Känns elakt men jag får faktiskt hålla med henne där. Hon var tjock. Hoppas du inte tar illa upp nu <3
Men hösten 2008 sa hon NEJ. Hon bestämde sig för att inte vara den där tjocka tjejen längre. Mellan hösten 2008 och 2010 gick hon ner 31kg, från 84kg till 53kg.
Vad fick dig att vilja gå ner i vikt?
- Om jag ska vara ärlig så var det faktiskt min mamma som kom in en dag till mig när jag satt och kollade på tv och sa: Amanda, om du fprtsätter såhär så kommer du få diabetes. Du är tjock." Efter de orden tog jag tag i det och började skärpa mig.
Tog du illa upp när din mamma sa så eller blev det en motivation till att gå ner i vikt?
- Till en början tog jag väldig illa upp. Grät jätteläng och ville inte prata med henne. Vägrade äta inför henne för att jag var så sur.
Nu i efterhand tackar jag henne för att hon sa så. Det fick mig att inse hur underbar mamma hon är som verkligen bryr sig om mig.
Vad sa dina kompisar när de märkte att du började gå ner i vikt?
- De blev helt imponerade av att jag klarade det på egen hand och av att jag såg så tunn ut. De frågade mig om tips om hur de skulle kunna göra för att klara av att gå ner i vikt och sluta äta så mycket onyttigt. Det händer även idag!
Hur bar du dig åt för att tappa hela 31kg?
- Jag började med att promenera en träcka på en halvtimme. Sen gick jag den en till två gånger om dagen beroende på hur jag kände för det. Sen slutade jag äta godis och småäta och tog mindre portioner när jag åt. Sen valde jag trappor istället för hiss och sådana bekväma saker.
Är det något du vill säga till andra tjejer eller killar som är i den situationen nu som du var i för tre år sen?
- Men lite vilja så går allt. Till en början är det svårt och man vägrar verkligen röra på arslet. Men tillslut inser man att det är roligt och att man kan bara man vill. Så känner du dig just "överviktig" så är mitt tips till dig: ut och gå, minska portioner, små ät inte och lita alltid på dig själv.
Idag känner Amanda sig starkare och modigare än förr. Hon vill göra med Vådage saker och efte viktnedgången fick hon mycket bättre självförtroende och självkänsla. Hon väger nu runt 57kg och mår bättre än någonsing.
Läs gärna hennes blogg här.


Före                                                                                                Efter

Trångt :(

Mitt liv är i skolan :(
Det där lät som att jag inte har något liv utanför skolan. Men grejen är att min dator är i skolan.
Nu undrar folk säkert varför jag lämnat min dator i skolan. Men jag har en bra men kass förklaring xD
Datorn jag har är inte min. Det är skolans. Alla på hela skolan har fått låna en dator i tre år. Inte den bästa man kan hitta men den funkar.
Innan jag började gymnasiet hade jag en stationer dator. Sånna äre väl bara nördar som använder nu för tiden?
Men jag som bara kollar Facebook, bloggar, kollar film och redigerar bilder behöver ju ingen superbra dator egentligen, men jag vill så klart ha. Kände nu att jag gled ifrån mitt i-lands-problem en aning xD
Jo, så nu har vi fått läma in våra datorer för att rensa dem. Under den tiden har jag ingen dator. Glömde nog säga att vi får datorerna nu när vi tar studenten.
Så nu har jag "snott" pappas dator och har nu ställt den på mitt skrivbord med min skärm, högtalare, tangentbord och mus.
Pappa bär inte omkring på sin dator så därför köpte han en 17". Det är lite skillnad att ställa upp den på skrivbordet om man jämför med min vanliga 14,6" (tror den är så stor, den är iaf inte riktigt 15"). den tar typ upp halva mitt skrivborn. Men jag har ju en dator i alla fall xD
vill ha tillbaka min dator så att mitt skrivbord inte fortsätter vara så trångt :(

Oj Oj Stress

Är nu påväg hem för att fixa mig och sen dra till körskolan. Sov hos en kompis inatt och vi vaknade lite sent, hihi xD men nu är jag i alla fall påväg hem :) När jg väl kommer hem blir det att duscha och äta lite snabbt för att hinna med bussen till stan. Gillar inte att stressa men idag får jag faan skylla mig själv xD